Dry Needling, in de Ronde Venen (Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis)

Mijn eigen ervaring

Dag 1

Gelukkig, het urinestripje zegt dat ik mag beginnen! Startgewicht is 88,8 kg. Een normale werkdag, geen problemen. Wel rond 11 uur wat honger, maar dat heb ik meestal. Een salade gegeten als lunch en 20 minuten geroeid, zonder problemen. Als diner lekker gewokt met rijst. Ik voel me normaal.

Dag 2

”s Ochtends fruit gegeten met een glas fruitsap. Maar om 12 uur: HONGER! Dus gauw wokken. De middag lekker gewerkt. Om 17 uur koken voor het gezin; dit gaat niet van harte. ’s Avonds nog 2 uur gewerkt en 20 minuten fietstraining gedaan, met gemak.

Dag 3

Lekker geslapen en een zware werkdag voor de boeg. Vandaag over op vloeibare voeding en rond 11 uur heb ik last van koude handen. De honger valt mee. Tegen de avond wel veel honger en toen het gezin ging eten ben ik maar gaan roeien. Dit ging perfect. Het is vrijdag ’s avonds lastig en ongezellig om niets te nemen.

Dag 4

Vastendag! Dus alleen sap vandaag. Wel wat afleiding met voetbal van de kinderen. Ook de fietstraining ging goed, maar voor het eerst wel moe na het sporten. De hele dag heb ik het koud. Lunch en diner: sap…..

Dag 5

Goed geslapen, maar wel met een kruik tegen de kou. Om 6 uur al helemaal uitgerust wakker. ’s Ochtends om 9 uur een fietstraining gedaan; ging goed. Om 12u30 een urinetest gedaan: YES, switch nummer 3. Omdat ik al op dag 2 mijn switch heb, ga ik morgen weer opbouwen. Veel water gedronken vandaag en heel veel trek in lekker eten.

Dag 6

Opbouwdag! Redelijk geslapen, wel wat slapjes met opstaan. Gewichtsmetingen uitgevoerd en ja: 4 kilo kwijt in 6 dagen! Gewerkt en om 12 uur een half uurtje geroeid:  dit ging heel zwaar. Lunch is salade, conform protocol, maar de hele middag een zwaar gevoel op mijn maag. Enorm vermoeide benen. ’s Avonds lekker gewokt met kip en groenten.

Dag 7

Goed geslapen, zonder kruik. De gewichtswaarden: 3 ons gegroeid ten opzichte van dag 6. Verder geen bijzonderheden.

Dag 8

Half dagje gewerkt en lekker gesport. Geen last meer van koude handen en genoeg energie. Toch weer wat gewichtsverlies.

Dag 9

Gelukkig, laatste dag. Mijn eindgewicht is 84 kg (startgewicht was 88,8 kg). Ik ben heel benieuwd wat mijn VO2 max is, want het half uurtje training verliep vandaag erg stroef.

Vervolgdagen

Met krachttrainen merkte ik spierkrachtverlies; uiteindelijk bleek ik mijn spierkracht binnen 2 weken weer op normaal niveau te hebben. Mijn VO2 max test gaf 10% stijging!!  Vetpercentage is 2% verminderd. Gewicht blijft op 87 kg stabiel. Ik heb een aanzienlijke sprong in mijn conditie gemaakt, wat goed merkbaar is met mijn wekelijkse mountainbiketraining met mijn fietsvrienden. Een bijkomend voordeel is ook dat mijn bloeddruk gezakt is. Het meest zware aan Sportvasten vond ik het niet mogen eten op de vastendagen, terwijl ik vreselijke honger had. Maar gezien het resultaat in conditietoename, zou ik het zo weer doen.


Archief