Praktijk Rammers: Fysiotherapie, Personal Training, Sportvasten

Dry Needling, in de Ronde Venen (Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis)

Specialisatie Rehaboom

Laatste moduul gevolgd Specialisatie Rehaboom. Helaas ook de laatste keer gegeven door Toine van de Goolberg. Hij gaat met” pensioen” . Bedankt Toine voor de afgelopen jaren lesgeven van de Rehaboom !

Specialisatie Rehaboom

 

 

Samenwerking MB Body Fit en Praktijk Rammers

Per 1 februari 2016 is Praktijk Rammers een samenwerking aangegaan met MB Body Fit en De Wielerschool aan de Genieweg 12 in Mijdrecht.

Een hagelnieuw sportcentrum gericht op persoonlijke trainingsprogramma’s, wielrenbegeleiding en training zowel op recreatief- als wedstrijdniveau.

 

Daily Lift

Daily Lift

Een nieuw superfood supplement, maar wel eentje waar ik HEEL tevreden over ben!

Daily Lift bevat 16 eenheden aan antioxidanten, vergelijkbaar met 16 eenheden aan groenten en/of fruit.

Dit is veel, maar zeker zo belangrijk, het is ook wetenschappelijk getest door een zeer gerenommeerd  laboratorium in Amerika (Brunswick Laboratories). Dus wat er op staat, zit er ook zeker in!! Daily Lift is 100%  dopingvrij, zeker van belang voor topsporters.

Ons hele gezin gebruikt dagelijks 1 portie per persoon en wij zijn er heel tevreden over. Vandaar dat ik Daily Lift aanraad en verkoop. Kijk verder op deze site, onder het kopje ‘Voeding’  en kies vervolgens ‘Daily Lift’ .

 

Effecten sportvasten samengevat.

Sportvasten heeft een enorme invloed op allerlei processen in ons lichaam. Duursport, sapvasten en voedingssupplementen hebben alle 3 specifieke effecten die bijdragen aan de resultaten die worden behaald met sportvasten. Sportvasten is echter zo uniek door de invloed die deze 3 ingrediënten op elkaar hebben. 

Even de effecten van de afzonderlijke factoren op een rijtje:

Duursport: heeft gunstige effecten op het cholesterol, de triglyceriden en de bloeddruk, de hart-longconditie, de mentale veerkracht en werkt preventief op het ontstaan van allerlei ziekten. Ook ondersteunt duursport de oxidatieve verbranding. Onderzoek toont aan dat duursport op zichzelf niet leidt tot gewichtsverlies; hiervoor is een combinatie met de juiste voeding nodig. Substantiële effecten ‎treden op na enkele maanden.

Vasten: heeft gunstige effecten op allerlei ziekten en dan met name ontstekingsklachten (reuma, artritis) en obesitas. Daarnaast verlaagt vasten de bloeddruk en vermindert het de vetmassa en dan met name het slechte inwendige buikvet. Bovendien verbetert vasten de mentale veerkracht. Vasten heeft als potentieel nadeel de afbraak van spiermassa en het ontstaan van de spaarstand. Ook kan het een verhoging van het cholesterol en de triglyceriden veroorzaken.

Supplementen (die bij sportvasten gebruikt worden): kunnen de vetverbranding, de energiehuishouding en de weerstand verbeteren. Beschermen de spiermassa tegen afbraak en verminderen vermoeidheid.

Met sportvasten worden niet alleen alle bovenstaande effecten behaald; de resultaten die behaald worden zijn nog vele malen groter en worden ook nog eens veel sneller bereikt. Bovendien worden de potentiële nadelen (met name die van vasten) teniet gedaan door de combinatie van de drie losse componenten.

Zo levert sportvasten een cholestrol en triglyceridenverlaging op in plaats van een verhoging. Daarnaast zorgt de training al in 10 dagen voor een afname van de hartslag in rust én bij inspanning en verbetert de vetverbranding en de aerobe conditie. Wil je hetzelfde bereiken met alleen duursport dan is hier veel langer en veel meer training voor nodig. Verder neemt de spiermassa in de 2 weken na de sportvastenkuur juist toe in plaats van af. En last but not least, sportvasten verhoogt de duursportprestaties en heeft daarmee een beschermend effect tegen de spaarstand. 

Sportvasten is dus uniek als het gaat om het aantal gunstige effecten dat behaald wordt en de mate en snelheid waarmee dat gebeurt. Uiteraard zijn er altijd meerdere manieren om iets te bereiken en mogelijk zijn er ook andere methoden die evenveel resultaat hebben. Wij werken verder, ondersteunt door de wetenschappelijke studies die we samen met de verschillende universiteiten doen, aan het nog verder optimaliseren van de sportvastenmethode. 

 

 

Krachtvasten

Vandaag de meting van Edwin Hansma gedaan . Hij heeft als eerste bij mij een Krachtvasten kuur gedaan . Doel ; % vet verlies zonder spiermassa verlies. Per definitie een lastige combinatie maar de resultaten zijn perfect. Edwin is in 10 dagen van 20,06% naar 17,6% vet gegaan zonder verlies van spiermassa. Vet meting via de huidplooi meting gemaakt.

Quote van Edwin: 

“Zelf ben ik daar een uitstekend voorbeeld van. Door de enorme drukte heb ik te veel van mijn lichaam gevergd. En dan kom je al snel uit bij de fysiotherapeut. In mijn geval bij Harry Rammers, fysiotherapeut gevestigd in Wilnis. In plaats van zijn behandel methodiek te richten op het verhelpen van de problemen alleen ging hij een paar stappen verder. Het begon met een vergelijkbare vraag die ik zelf ook altijd stel als ik mensen help in ontwikkeling te komen.” 

Lees hier het hele blog van Edwin over krachtvasten..

 

Expert Meeting vermogentraining fysiotherapeuten en wielrentrainers

wattbike 1

 

 

 

 

 

 

7 februari – een leuke en leerzame expert meeting over vermogen (watts) meegemaakt.

Welke voordelen geeft vermogen registratie en meting en hoe toepasbaar in de praktijk als wielrenner en als revalidatietool als fysiotherapeut?

Uitgelegd door Levi Heimans (olympisch baanwielrenner) en Erik Landman, beiden inspanningsfysiologen.

De Wattbike bij Praktijk Rammers

Sinds deze week binnen: een Wattbike! Met deze fiets kan ik wattage-metingen doen, maximaaltesten uitvoeren en traptechniek  meten.                      

Voor elke fietsliefhebber belangrijk om je prestatieniveau te weten en daarop je trainingschema te bepalen.

Bel voor een afspraak 06-30071004

10799830_362698397239299_379856182_n

 

 

 

 

 

 

 

10751975_362698353905970_122679883_n

De Trappers trappen af

Wilnis – Een nieuwe fietsgroep uit Wilnis en omstreken is dit jaar spontaan ontstaan uit een vriendengroep mountainbikers en wegrenners. Ze hebben allemaal 1 passie namelijk……. FIETSEN! In de wintermaanden ligt het accent van deze groep sporters op bos-gerichte toertochten en in de zomermaanden gaan de meeste leden hun kilometers maken op de weg. Natuurlijk is iedereen voorzien van een prachtig fietstenue dat mede mogelijk gemaakt is door de sponsoren Stieva Metaalbewerking, Kroon Wilnis, Van der Linden tuinaanleg, Praktijk Rammers, Coen de Groot Montage, Van Rijn fietsen en Eet & Drink cafe De Buurvrouw. De trainingen vinden altijd op woensdagavond plaats. In de weekenden worden toertochten gereden, varierend van 80 tot 200 km en de mountainbikers rijden het hele jaar door in het weekend MTB-tochten van 30 tot 60 km.

De Trappers

 

 

 

 

 

 

 Foto:  sportinbeeld.com

 

 

Sponsoring De Trappers Wilnis

Praktijk Rammers is mede-sponsor van het fietstenue van De Trappers uit Wilnis,een groep van 18 enthousiaste wielrenners en mountainbikers uit de regio De Ronde Venen. Wekelijks wordt op de weg en in het bos getraind en in het weekend worden er grote toertochten gereden. 

Fietskleding

Archief